The Mongonaut Speaks

What is a Mongonaut?

Wish you weren’t here

with 2 comments

Are you retards inna band or sumpthin?Early bird gets the worm eller hur är det nu eller är det faktiskt så att alla dessa tidiga mornar driver mig till vansinne.  Öl och sedan 4 timmars sömn. Upp till tåget. Trött. Tröttare. Tröttast. Förhoppningsvis tar allt slut en dag. Days like this will be the end of me, all work and no beer makes The Mongonaut go insane and all that jive. Dagar likt dessa är det tur att man har The Rebel, Daniel Higgs och Subtle Turnhips.

The Rebel – Tammy Wynette (You’re Just Like)

The Rebel, aka Ben Waller, är alltid lika politisk korrekt. Av någon anledning har han en känsla för att sticka ut och det oavsett om det är i form av The Country Teasers, The Devil, The Stallion,  Skills on Ampex eller The Rebel. Den här gången har jag dock ingen riktig koll på vad som är problemet. Bra låter det dock, väldigt bra.

Daniel Higgs – 3

3 är hämtad från Daniel Higgs kommande album på Ideal Recordings; ”Hymnprovisations for Banjo by the (A.I.U) with Piano & Raindrops”. Skönt spacead, fri-formad och hypnotisk banjo freak-out, som lätt för tankarna till Arrington De Dionyso (som för övrigt har ett nytt album ute på K som verkar störtskönt – check it!). Daniel Higgs sjöng tidigare i Lungfish, och var under ett par år mest känd för sitt enorma bollskägg, men har sedan ett par år tillbaka gått solo och gett ut ett gäng helt fantastiska plattor. Den ena mer fri än den andra. Free the noise som vi säger här hemma i Göteborg. Den alltid like förträfflige PM Jönsson har recenserat den senaste plattan här.

Subtle Turnhips – Brainbomb

En bortglömd pärla som Subtle Turnhips släppte redan 2002. En låt som jag ägnat alldeles för mycket tid åt de senaste dagarna men what the fuck’s a boy supposed to do when he’s bored. Om jag får säga det själv så är Brainbomb en alldeles förträfflig lite bomb och i min värld är det här en av de allra finaste monotona små rawk-n-frickin-roll-låtar jag har hört på mycket länge. Med en känsla av just Brainbombs, Faust och ett trasigt Spacemen 3 träffar det precis rätt. Slött och och släpigt – lite som en morgontrött tonåring som precis insett att livet inte är the shit utan precis som en februaridag en rätt grådaskig smörja – och precis så där lagom efterblivet som man vill ha det.

Annonser

Written by M.

februari 19, 2009 den 7:41 f m

Publicerat i Lo-fi heaven

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Brainbomb är länkad till Higgs-låten tyvärr. Låter som något jag måste höra.

    Johan Ohm

    februari 27, 2009 at 11:25 f m

  2. Done! Do it!

    mongosatanmaria

    februari 27, 2009 at 8:15 e m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: