The Mongonaut Speaks

What is a Mongonaut?

Don’t fuck around with love

leave a comment »

There's not much I can do

Well take a little advice from me
Play around with TNT
Mess around with a hungry bear
Grab a tiger by it’s tail
But never toy with emotions
Unless you enjoy big explosion
When you say the words I love you
Just be sure each word is true

– The Blenders

Ahhhh… pust… suck… stön… and all that jive. Av någon lustig anledning är jag helkörd på riktigt bra love songs. Fråga mig inte varför för jag har helt enkelt inget bra svar på den frågan. Men det är någoting med en riktigt bra love song som får en att gå igång lite extra. Leendet växer och man börjar jogga på stället när man hör en riktigt bra love song. Lustigt men sant.

Under de senaste veckorna har det joggats en hel del på stället in the casa the mongonaut. Anledningen? Jacob Borshard – The King of nostalgiska kärlekslåtar – har nämligen gett oss ett helt nytt album med svindlande låtar om the one that got away. Ett album helt i stil med hans två tidigare mästerverk ”The Last Brontosaurus” (från 2006) och ”Songs For A Small Stereo” (från 2004). Båda albumen är helt nedladdningsbara från Jacob Borshards webbsida.

Om jag ska vara ärlig så finns det ingen, och då menar jag verkligen ingen, som skriver lika förträffliga och eleganta kärlekssånger som Jacob Borshard. Eller nåja, det skulle väl i sådana fall vara Aidan John Moffat, men det är klart då snackar vi väl om en annan typ av kärlek. Där Aidan Moffat är mörksynt och cynisk och behandlar kärlekens (eller kanske är det jakten på kärlek) avigsidor – som att sabba ett bra förhållande på grund av att man stirrade lite för djupt i glaset en fredagkväll nere på puben eller om att inte bli sedd och uppskattad för den man är – är Jacob Borshard mer gulligt nostalgisk och drömmande. Där Moffats karaktärer alltid fuckar upp är det aldrig helt kört för Borshards figurer (eller fuck it, eftersom han ger intrycket av att samtliga låtar är självbiografiska så får man väl anta att det rör sig om Borshard själv). Det finns alltid en chans om att hitta den rätte eller att den rätte skall komma tillbaka igen. Hos Moffat är det mesta nattsvart och deprimerande men hos Borshard finns det alltid en en morgondag som lovar mer, och det även om that special someone precis har stuckit iväg och gift sig med en annan. Sure thing, ibland sticker tjejen med en annan kille eller så funkar det bara inte men då är det bara att sova på saken och ta nya tag. Förr eller senare kommer du att hitta din själsfrände.

Jacob Borshard – Mary 2007 från 2008

Jacob Borshard – In Love Again, Again från 2008

Jacob Borshard – Grass Stains från 2006

Jacob Borshard – You’re In Love Again från 2004

Annonser

Written by M.

januari 3, 2009 den 10:54 f m

Publicerat i Lo-fi heaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: