The Mongonaut Speaks

What is a Mongonaut?

500 Record-Store Nerds Can’t Be Wrong

with 2 comments

Bild av Mingering Mike

Bild av Mingering Mike

Här sitter man då efter lite om och lite men. Ätandes en tallrik filmjölk med krossade linfrön och en smörgås med Golfetta, Roccolo och majonäs. Bläddrandes i nya numret av Yeti Magazine, som låg på hallmattan när jag kom hem från Stockholm idag. Sweet, som alltid kan väl tilläggas. Om jag ska vara ärlig är det nog min absoluta favorittidning just ju. I det här fullsmäckade numret får man texter och bilder av David Fair, ena halvan av Half Japanese,en lång e-postintervju med det legedariska bandet The Clean, en artikel med titeln ”500 Record-Store Nerds Can’t Be Wrong” som givetvis handlar om Vivian Girls, ett gäng riktigt nicea foton av Ted Barron, intervjuer med The Mongonauts favoritband Sic Alps och Eat Skull, två texter av Peter Doyle och en 23-låtars CD med låtar av bl.a Mingering Mike, Grass Widow, The Clean, caUSE co-Motion!, Times New Viking och Crystal Stilts. Det är med andra ord all good. En perfekt blandning av text och ljud. Helt enkelt Text-Sound!

Det verkliga fyndet visar sig dock vara artikeln om Mingering Mike. En helt makalös snubbe som av allt av döma var någon form av geni; musikaliskt såväl som konstnärligt. På den medföljande CD:n bjuds man på en låt, ”I Need Assistance”, med Mingering Mike och det kan vara bland det bästa jag har hört under det här året. Med hjälp av väldigt enkla former och medel som en telefonkatalog, en stålkam och sin egen röst gör Mingering Mike makalöst vacker och sorgsen folkmusik. Som sagt, kanske bland det vackraste jag har hört hittills i år.

Bara för att ni ska få ett starkare incitament att skynda över till Yeti Publishing och hosta upp 12 dollars för Yeti Six så tänker jag bara bjuda er på en enda låt från CD:n och det får bli Grass Widows ”To Where”. En vacker och så-där-alldeles-bedårande-skev liten historia som jag älskar att älska. Det är förvisso inte den bästa låten på den medföljande CD:n men det vore väl dumt att ge er den när ni ändå ska köpa skiten för egna surt förvärvade pengar. Nu har ni något att se fram emot!

Bild av David Fair Ni hittar mer om Mingering Mike & David Fair här och här.

Annonser

Written by M.

november 24, 2008 den 9:14 e m

Publicerat i Lo-fi heaven

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Köper du den från hemsidan?

    D

    november 25, 2008 at 9:49 f m

  2. Jepp, de använder Paypal, så det funkar utmärkt.

    mongosatanmaria

    november 25, 2008 at 11:12 f m


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: