The Mongonaut Speaks

What is a Mongonaut?

Hate is the basis of our love

leave a comment »

Uh-uuuu, I’m a teenager from Mars, baby, I’m a teenager from Mars!

Var i helvete kom den här skiten från!?! Fullständigt gudabenådat. Som om Wire, The Fall och Germs bestämt sig för att spela in den mest primitiva surfpunken som världen någonsin skådat.

Likt en punchig boxare, som alltid återvänder till gymmet, boxningsringen och mer spö, återkommer jag alltid till den där lådan som står lite vid sidan av de andra sjutumslådorna i min bokhylla. Ni vet, den där lådan som rymmer de allra vackraste och raraste sjutummarna som finns i min ägo. Ni vet, de där alldeles fantastiska sjutummarna som är till bredden fyllda med plonkiga gitarrer, stirriga trummor och allmän skevsång. Ni vet, de där sjutummarna som bara dryper av hopp och tro på DIY:ens, eller varför inte kalla det för vad det faktiskt är punkens, potential och möjligheter. Ni vet precis vilken låda och vilka sjutummare jag menar! Kom inte och påstå att ni inte vet vad jag talar! Jag kan ju för tusan se din låda ända härifrån.

Som en hyllning till de här lådorna och till alla dessa band som har spelat in sjutummare som vi idag håller allt för heliga tänkte jag bjuda på ett litet smakprov från en av de där lådorna:

The Urinals – Surfin’ with the Shah

The Urinals – Ack Ack Ack Ack

The Urinals – I’m a Bug

The Urinals kom från Los Angeles och verksamma under åren 1978-1983. Innan bandet hängde upp gitarrerna på spiskroken och stoppade trumpinnarna i den nedersta skrivbordslådan hann de med att spela in tre sjutummare, som idag är mer eller mindre omöjliga att få tag i och om ni mot all förmodan skulle hitta dem så får ni vara beredda på att punga ut en hutlös summa. Som tur är så har sjuorna återutgivits under 1990-talet och de utgåvorna är bra mycket billigare att införskaffa. Sedan får vi ju inte glömma bort den utsökta samlingen ”Negative Capability…Check It Out!” som innehåller precis allting en flicka eller pojke kan tänkas behöva av The Urinals. Bandet var samtida med Germs, Screamers, Weirdos och Avengers men har trots detta ett säreget sound och står för något alldeles eget. Om jag inte minns fel så har någon, någon gång, beskrivit The Urinals som ett progressivt garagepunkband. Har ni någonsin hört något så dumt? Å andra sidan, de låter som få andra och då är det kanske tillåtet att ta till omöjligheter?

Annonser

Written by M.

september 10, 2008 den 6:22 e m

Publicerat i DIY-pop, Lo-fi heaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: