The Mongonaut Speaks

What is a Mongonaut?

Amazing Kids Doing Amazing Shit

leave a comment »

En hel drös av popärlor har ramlat över mitt bord. Ungt som satan men stundtals riktigt vackert och galet medryckande. Det är nästintill att man börjar tro att det finns en mening med allting. The Mongonaut Speaks where amazing happens!

Slow Club – Let’s Fall Back in Love

I ”Lets Fall Back in Love” har Slow Club fått ihop en riktig kioskvältare till låt för alla där ute som fortfarande drömmer om att få ihop det med den där ”special someone” som man av någon lustig anledning lät komma undan någon gång i tiden. Det är egentligen svårt att begripa hur en låt bestående av lite stompigt handklapp, gospelig allsång och ett enkelt gitarrkomp kan vara så oemotståndelig att man måste spela den om och om och om igen. The Mongonaut Speaks köprekommenderar och som ni säkert vet är det en kall, kall värld vi lever i och vi behöver alla lite kärlek för att gå runt. Så kom igen, ta chansen, och känn lite värme med årets gospelpoplåt; du och jag för alltid, baby, låt oss bli förälskade igen!

The Church Animals – Berkeley Bumper Stickers

The Church Animals, från New Mexico, gör alldeles bedårande enkel lo-fi-pop, precis så där lagom klen och späd som det var tänkt från allra första början att lo-fi-pop skulle vara. Det finns liksom ingen anledning att göra någonting svårare än vad det behöver vara. Och det här är någonting som Nick National & Amy Homeland har fattat; ”Berkely Bumper Stickers” är inte så mycket mer än en ljuv feedbackton, ett enkelt gitarrkomp, en lågt mixad orgelslinga och två spröda röster som förkunnar ”don’t get even, get on”. Ibland behöver det inte vara svårare än så. By the by, jag bara älskar den där långa feedbacktonen som ligger i botten av låten hela vägen igen. Perfektion!

Antsy Pantsy – Vampire

Antsy Pantsy är Kimya Dawson med lillebror och lite annat löst folk. Klassisk anti-folk i ordets rätta bemärkelse. Om du har något att säga, säg det! Det spelar väl inte så förbannat stor roll om du knappt kan spela eller sjunga. Det är enkelt. Det är billigt. Kom igen och gör det! Antsy Pantys kom till efter att Kimya blivit tillfrågad om hon var intresserad av att spela in en skiva för skivbolaget Plan It X Records . Av någon anledning kände sig inte unge fröken Dawson så sugen på att skriva en massa nya låtar på egen hand utan bestämde sig istället för att ringa upp sin trettonårige bror, Bear Creek, för att höra om han var sugen på att skriva lite låtar och lira in en platta med syrran. Det hela var tydligen så pass kul att Antsy Pantsy spelade in en hel platta.

Tiny Masters of Today – Stick It to the Man

Enkel och slarvigt programmerad och spelad garage-pop. Lovande men kanske inte så mycket mer. Juryn är fortfarande ute när det gäller Tiny Masters of Today. Varför jag delar med mig av den? Bra fråga, jag tror det kan bli något av det här.

Annonser

Written by M.

september 8, 2008 den 5:46 e m

Publicerat i Garage-Pop, Lo-fi heaven

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: